Kärlek vid vattnet :)

Idag efter "alla måsten" man ska försöka hinna med medans barnen är på dagis, beslöt jag mig för att ta älsklingen med ut, så efter att vi packat "kaffepannan" gick vi ut och satte oss i gröngräset och bara myste. Det märks att man inte är bortskämd med "vuxentid" på tu man hand, så i början känns det ju faktiskt lite underligt, hur man ska bete sig och så, känns ju som man är främlingar när man helt plötsligt bara ska rå om varandra och inte vara mitt uppe i alla vardagsbestyr som man brukar. Men efter en stund flöt allting på och vi konverserade om allt mellan himmel och jord. Kändes som vi kom varandra närmre än vad vi gjort på länge, det har varit och är väldigt mycket runt omkring oss just nu så då blir det lätt att glömma bort varandra.

När vi spenderat två timmar i friska luften var det dags att bege sig till dagis, och på vägen hem såg vi att "hyresvärden" var inne på kontoret, så vi passade på att gå in och välja tapeter till vårt vardagsrum, men lyckades även flörta till oss nya tapeter till hallen, Very good ;)

TACK, kära bovärd ;)

Sedan begav  vi oss till våran gård där ungarna avnjöt lite mellis följt av lek och bus.
Och nu, nu äntligen (hehe) har jag tid att ägna mig en stund åt bloggen, efter middagsbestyr, badning och läggning av mina små guldklimpar :)

Dagens middag vart kycklingklubbor med klyftpotatis och hemmagjord Bea, tack hjärtat för en underbart god middag <3

Apropå mat, så skrev jag för några dagar sen att jag skulle laga kantarell-lasagne :) vilket jag gjorde! Och det vart en succé här hemma. Fick toppbetyg av nästan alla, förutom lilla Noa som har en fix idé om att han inte gillar svamp, men däremot älskar han att plocka den, hehe!

Tänkte jag skulle lägga ut receptet här så att ni själva kan få möjligheten att laga denna underbara maträtt :)


KANTARELL-LASAGNE!


Denna rätt kan göras både med och utan köttfärssås i, vi valde att göra den med köttfärs eftersom vi inte hade överdrivet med svamp. Tänk på att inte krydda köttfärssåsen allt för mycket, så att den inte tar övertag över kantarellerna.


KÖTTFÄRSSÅS:

500g köttfärs
1-2 lökar
Redning (mjöl, vatten)
Tomatpuré
Ketchup
Kryddor
1 tärning köttbuljong + lite vatten.
Jag valde att ha salt, peppar och lite vitlökspulver.

Så här gör du:

Hacka och bryn löken i en stekpanna, tillsätt köttfärsen och stek den tills den fått fin färg, sedan lägger du i buljongtärningen och lite vatten, låt det "gotta" ihop sig lite. Gör i ordning redningen (görs lättast i en shaker, för att undvika att mjölet klumpar sig.) Nu är det dags för ketchup och tomatpuré som tillsätts efter smak, liksom kryddorna. Låt stå och puttra lite på svag värme.
(Detta sätt brukar jag inte göra köttfärssås på i vanliga fall, men vill som sagt ha en hyfsad neutral smak, sen vill jag gärna ha en fylligare "sås" så att inte lasagnen blir "blöt".)

OSTSÅS:

Ca 4 msk mjöl
Ca 4 msk smör eller margarin.
7-8 dl mjölk
Riven ost efter behag.
Salt, peppar och lite vitlökspuver.

Så här gör du:

Smält smör i en kastrull, tillsätt sedan mjöl och därefter mjölk under omrörning, tillsätt ost och kryddor efter behag, fortsätt röra tills osten smält och såsen fått en krämig konsistens.

ÖVRIGT:

1 pkt lasagneplattor
Lägg ett lager av både köttfärssås och ostsås i botten, sedan lasagneplattor och på det kantareller och ostsås etc. (Jag fick ihop ungefär fem lager.) Avsluta med ett lager svamp. Toppa lasagnen med riven ost och ev. lite oregano, basilika eller liknande, själv tog jag Dragon (riktigt mumsigt!)
Låt vara i ugnen ca 30 minuter i 225*c.

Servera gärna med en god sallad till!

LYCKA TILL & SMAKLIG MÅLTID!

Tog lite bilder under matlagningen, men verkar segt att ladda upp bilder idag, så jag får återkomma med det senare, aight ;p

Nu ska jag ta och glo lite på dumburken innan det blir dags att krypa till kojs ;)

Så go'kväll på er kära läsare!

PUSSES!


Kantareller...


Idag skiljer sig inte så mycket från mina andra dagar egentligen, men har fortfarande haft en mysig dag :) Noa har varit på dagis medans Nowin varit hemma idag eftersom han är lite "krasslig" fast ändå pigg, tror det är en eller kanske flera nya tänder på g, han brukar bli lite så här då! Efter att Kenneth lämnade Noa på dagis, beslöt vi oss för att gå en promenad så att Nowin kunde sova lite middag. Vi gick skogsrundan, ni vet den jag brukar gå, hehe! Mën idag tog det lite längre tid att gå runt, eftersom vi hittade svamp också, stora, fina kantareller :) mumsfilibaba! Så imorgon blir det till att göra en kantarell-lasagne till middag!

Förresten lyckades jag få tag på Komvux idag, ÄNTLIGEN! tyvärr fanns det inga platser kvar på op. den här terminen så jag får söka till våren, men iallafall :)
Efter att vi hämtat Noa på dagis försvann han och Kenneth ut å fiskade medans jag och Nowin busade och gosade här hemma! Men vid 17-tiden var min lilla prins så trött att han tvärslocknade, så han är nog inte riktigt kry iaf!
Tittade på unga mödrar, veckans höjdpunkt i tv-tablån hehe! Men Norska unga mödrar är långt ifrån lika bra som danska unga mödrar, tycker jag. Men, men! Jag och Nathalie satt via sms (i vanliga fall brukar vi dejta vid unga mödrar) och klagade på en utav mammorna, hon har liksom inte alla "pommes på tallriken" (så som Jocke skulle uttryckt det :p) snacka om naiv livsfilosofi hon måste ha, jaja!




Snart är hösten här på riktigt, då blir det myspystider :) med tända ljus, gott te, och mjuka gosiga koftor!
Hösten för mig är den nya börjans årstid!


Puss å godnatt :) <3

Värsta mys :)

Hej, hej hoppas er dag varit bra, för det har min varit. Har egentligen inte gjort något speciellt. Var ner till Nathalie en sväng och slängde ihop mitt cv, eftersom jag inte har word på min data, suck! Men tur att det finns lösningar på nästan allt, hehe! Sedan bjöd Nathalie på lunch, IGEN! Usch man får nästan skämmas över att det oftast är min darling som får stå för allt, men det kommer igen jag lovar baby ;)
Sedan gick jag till dagis för att hämta mina prinsar på dagis som var väldigt trötta och gnälliga, men deras humör gick över ganska fort med lite mellis i magen. Sen vart det lite filmtittande för pojkarna tillsammans med pappa, som för övrigt har varit helt underbart mysig idag, fick pluttiga sms och överfölls av kärleksfulla kramar och pussar när han kom hem från körskolan i Gävle ;) värsta mys!!!
Sedan avnjöt vi resterna från igår till middag, fast vi piffade till den lite med köpta champinjoner och handplockade kantareller som Kentha hittade här om dagen på sin lilla promenad, hehe!
Nu har Kenneth gått och lagt sig och jag är uppe på tok försent eftersom det troligtvis blir jag som får lämna pojkarna på dagis imorgon! Men, men så kan det  bli ;p

Imorgon blir det troligtvis mer jobbsökande, tvätta kläder och eventuellt promenad med Nathalie, Jessie och Hindi vid fint väder!
Har jag förresten berättat att jag piffat till mitt kök lite? Inga big deals, men vart iaf nöjd :) vi fick ju faktiskt arlsena ur vagnen och bytte matbord, vilket vart mycket bättre och rymligare. Dessutom har jag hängt upp "nya" gardiner och invigt mina nya bordstabletter, dom är gröna och köpta på Indiska, fick dom utav Nathalie, TACKAR, TACKAR! Trots att jag hittade dom för halva, halvpriset så hade inte en fattig kvinna råd att inhandla dessa!
 (Kan ladda upp bilder på köket senare)



Nathalie du är och förblir min hjältinna!

(""V"")
Y

Pussar på er mina underbara läsare :)
sussa godis å dröm sött stjärnor små!

Godmorgon gott folk!


Det vart inge mer skrivande här igår som jag utlovade hehe...
Anledningen till detta är faktiskt att jag somnade igår, efter att vi ätit en supergod chiliconcarne och stoppat ungarna i säng tvärslocknade jag :p

Jaja, försöker få tag på komvux i Gävle, vill ju börja plugga så jag blir klar med op. någongång, hehe! Men ni vet ju vad man brukar säga, tredje gången gillt! ;)

Hehe sitter här ensam och njuter av lugnet som rår i hemmet, så skönt! Ta inte det här på fel sätt, jag älskar att umgås med min pojkar, att spendera tid med dom alla tre. Men ibland kan det faktiskt vara ljuvligt att bara vara med sig själv. Ska strax ta och äta lite sen frukost, sen tänkte jag ta och söka lite jobb :) wish me good luck!!

Hare bäst kanin ;p

puss å kram!



MAMMAS PRINSAR!


Cleaning bitch haha!

Idag har jag passat på att röja lite medans barnen är på dagis :) så har "kastat" ut lite möbler som ska ner i källaren samt torkat ut alla skåp i köket. Så nu sitter jag och avnjuter en lättare lunch bestående av fil :) börjar fundera på om jag inte är lätt beroende av filmjölk??!

Tyvärr följde källarnyckeln med vagnen till dagis så får vänta med att bära ner allt och ta upp vårt andra köksbord, som jag tror passar bättre storleksmässigt i vårt kök!
Dock skulle bordet behövas förnyas lite, så när tillfälle ges ska vi betsa det mörkbrunt. Suttit och drömt mig bort till Ikeas magiska värld, behandlar katalogen som damp ner i brevlådan som min bibel hehe. Vill så gärna köpa nytt, men fattig som man är får man lov och vänta på bättre tider. Voll köpa nytt soffbord och tvbänk från "LACK-serien" samt en MALMbyrå till hallen även dessa i mörkbrunt!
Inom en snar framtid kommer iaf mitt vardagsrum få en förändring i form av tapetsering :) efter som vår vänliga hyresvärd beviljat det! Så det kostar inte mer än lite tid och energi, hehe! Men det tror jag min underbara älskade pappa hjälper mig med, han är så duktig så!
 Dock har dem inte det största utbudet av tapeter, men tror jag/vi ska välja en ljus ganska neutral tapet. Snegla på en beige-vit aktig tapet med medaljonger på, men vi får se. Vi är ju faktiskt två om att fatta beslut om inredningen! Fast oftast är det jag som vinner fighten ändå haha, förlåt älskling!

Nu drog karln min ut och fiskade och jag ska väl återgå till mitt städande av denna kaosartade lägenhet!!!

Men på återseende ;)

PUSSPUSS!



TÄNK Å GÖR'T...

TÄNK Å GÖR'T Det är min nya livsfilosofi, enligt min storasyster Miriam, det är även hon som beordrat mig att starta denna blogg. En
POSITIV BLOGG kort och gott!

Nu när jag äntligen tog mitt förnuft till fånga att starta en ny blogg, kände hur inspirationen kliade i fingrarna, då får min pojkvän alarm om att han måste in på farmville och plantera gud vet vad, så typiskt!
Hahaha, vilken bra början jag som skulle skriva positivt och börjar med att gnälla :)

Hur som helst dagen började med att vi gick upp jag gjorde ordning ungarna för dagis och sen gav sig Kenneth iväg för att lämna dom och röra sig vidare in mot Gävle för körlektion på trafikskolan!
Jag själv la mig i ett varmt bad och bara njöt av att varken kissnödiga ungar eller undrande karlar kom in och störde :) Sedan gick jag ner till Nathalie som bjöd på frukost, ostmacka och nybryggt kardemumma kaffe, mumma!

Sedan beslöt vi oss för att ta en liten promenix i det vackra vädret, Det var jag, Nathalie hennes dotter Jessie och deras hund Hindi som begav sig ut på äventyr! Det vart den "vanliga" skogsrundan på ca 5 km. Så vi är hurtiga, hehe!

När vi kom hem avnjöt vi en underbar lunch som nathalie svängde ihop Kyckling,bön å grönsaksgryta(??!) med couscous lovely! Efter en stund kom en bekant till Nathalie med sin lilla dotter å hälsade på. Sen begav vi oss ut igen för att hämta mina prinsar på dagis! Där mötte jag karln min som egentligen inte skulle hämtat barnen men som sprungit dit i förväg innan vi hunnit fram! Snacka om suprise :)

Sen vart det lite gnäll, matlagning, badning och läggning av barnen. Ja ni vet vanliga vardagsssysslor hehe :)
Efter att barnen slocknade sprang jag en trappa ner till Nathalie och snackade lite skit!

Jag och Kenneth rundade av kvällen med en skräckis, eller snarare att Kenneth gjorde det, eftersom jag är väldigt mörkrädd så tjuvkikade jag bara lite över dataskärmen hehe!
Var in till mina pojkar och bäddade om dom lite där dom låg och sov som små änglar, de är ju så söta att man bara vill äta upp dom!!!
Imorgon ska jag ner till Nathalie igen, (JAA! Det kommer bli mycket Nathalie i denna blogg. Dels för att hon är den enda jag känner här än så länge dels för att hon är min granne och min bästa vän!) hon ska hjälpa mig att slänga ihop ett cv så att jag kan söka lite jobb!!!


    

KÄRLEK!



Pusspuss å Nattinatti!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0